SELAMLIK SOHBETLERDE "HZ. MEVLANA" ANLATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından “Selamlık Sohbetleri” kapsamında Serdar Tuncer ile “Mevlana Kalbe Düşünce” isimli şiir dinletisi ve sohbet programı düzenlendi. Programa konuk olarak Avukat Ömer Tuğrul İnançer katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Serdar Tuncer’in şiir dinletiyse başlayan program, Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat yıldönümü, yaşamı, düşünceleri ve hayat felsefesi hakkında bilgiler paylaşıldı.

“Büyüklerin sözleri, sözlerin büyüğüdür” diyen Serdar Tuncer, Hz. Mevlana hakkında bilinenlerin azlığından bahsetti. Mevlana’nın şiirlerine değinen ve her güzel sözün altında Hz. Mevlana’nın isminin geçtiğinden bahsetti. Ardından Hz. Mevlana’nın ünlü “Gel ne olursan ol yine gel” şiirini okudu.

Hz. Mevlana’nın eserleri olan Mesnevi, Divan-ı Kebir ve Mektubat’ın, kimse tarafından bilinmediğinin altını çizen Tuncer, “Seven sevdiğini tanır, seven sevdiğinin sözünü tutar” diyerek Hz. Mevlana’nın eserlerine hakim olunmadığından bahsetti.

Serdar Tuncer’in, Ömer Tuğrul İnançer’e yönelttiği “Hz.Pir’i anlarsak ne olur, anlamazsak ne olur, nasıl anlarız?” sorusuyla sohbete başlandı. Mesnevî-i Şerîf'ten Fih'i Ma Fih'e, Dîvân-ı Kebîr'den Mecâlis-i Seb'â'ya eserlerini okusak Hz. Mevlana’yı biraz anlayabilir miyiz diye devam edildi.

Cehalet, eğitim eksikliği üzerine konuşuldu. En büyük eksikliğin sevgisizlik olduğunu belirten İnançer, “Hz.Mevlana’yı seversen önce utanırsın, mahçup olursun” sözleriyle sevgiye ihtiyacın olduğunu vurguladı. Hiçbir yanlıştan kaçamadığımızdan söz eden İnançer, “Seversek yapılamayacak hiçbir şeyin yoktur” dedi.

650 kişinin katıldığı, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören söyleşi programının sonunda SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav tarafından Serdar Tuncer ve Ömer Tuğrul İnançer’e hediyeleri takdim edildi.

Bu Haber 2017-01-04 11:25:09 Tarihinde Eklenmiştir.

• ÇOCUKLAR YAZAR BESTAMİ YAZGAN İLE BİR ARAYA GELDİ

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDI

Önceki gün, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyet, yeni köprüde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 27 yıl önce Büyükşehir Belediyesi karşısına

• BÜYÜKŞEHİR, UYUŞTURUCUYA YÖNELİK ÖNLEYİCİ TEDBİRLER İÇİN SAHADA