SELAMLIK SOHBETLERDE "HZ. MEVLANA" ANLATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından “Selamlık Sohbetleri” kapsamında Serdar Tuncer ile “Mevlana Kalbe Düşünce” isimli şiir dinletisi ve sohbet programı düzenlendi. Programa konuk olarak Avukat Ömer Tuğrul İnançer katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Serdar Tuncer’in şiir dinletiyse başlayan program, Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat yıldönümü, yaşamı, düşünceleri ve hayat felsefesi hakkında bilgiler paylaşıldı.

“Büyüklerin sözleri, sözlerin büyüğüdür” diyen Serdar Tuncer, Hz. Mevlana hakkında bilinenlerin azlığından bahsetti. Mevlana’nın şiirlerine değinen ve her güzel sözün altında Hz. Mevlana’nın isminin geçtiğinden bahsetti. Ardından Hz. Mevlana’nın ünlü “Gel ne olursan ol yine gel” şiirini okudu.

Hz. Mevlana’nın eserleri olan Mesnevi, Divan-ı Kebir ve Mektubat’ın, kimse tarafından bilinmediğinin altını çizen Tuncer, “Seven sevdiğini tanır, seven sevdiğinin sözünü tutar” diyerek Hz. Mevlana’nın eserlerine hakim olunmadığından bahsetti.

Serdar Tuncer’in, Ömer Tuğrul İnançer’e yönelttiği “Hz.Pir’i anlarsak ne olur, anlamazsak ne olur, nasıl anlarız?” sorusuyla sohbete başlandı. Mesnevî-i Şerîf'ten Fih'i Ma Fih'e, Dîvân-ı Kebîr'den Mecâlis-i Seb'â'ya eserlerini okusak Hz. Mevlana’yı biraz anlayabilir miyiz diye devam edildi.

Cehalet, eğitim eksikliği üzerine konuşuldu. En büyük eksikliğin sevgisizlik olduğunu belirten İnançer, “Hz.Mevlana’yı seversen önce utanırsın, mahçup olursun” sözleriyle sevgiye ihtiyacın olduğunu vurguladı. Hiçbir yanlıştan kaçamadığımızdan söz eden İnançer, “Seversek yapılamayacak hiçbir şeyin yoktur” dedi.

650 kişinin katıldığı, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören söyleşi programının sonunda SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav tarafından Serdar Tuncer ve Ömer Tuğrul İnançer’e hediyeleri takdim edildi.

Bu Haber 2017-01-04 11:25:09 Tarihinde Eklenmiştir.

• UMUDA REKOR BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısı 2 bin 582’ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla yeniden yaşatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlar ve oyuncak kültür