SIFIR ATIK İLE İSRAFI ÖNLÜYOR

SIFIR ATIK İLE İSRAFI ÖNLÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 30 pilot şehirde uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile Gaziantep’te kağıt, cam ve plastik atıkların geri dönüşümü sağlanarak geleceğe sahip çıkılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Amacımız sıfır atık. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı itibariyle yurt genelinde aşamalı olarak uygulamaya alınan Sıfır Atık Projesi kapsamında kurduğu proje takımı ile birlikte kenti geleceğe hazırlıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde Columbia Üniversitesi Dünya Enstitüsü Başkanı Prof. Sachs ile ‘Sıfır Atık Projesi’ konusunu görüşen Şahin, projenin ileri aşamaları için fikir alışverişinde bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Şahin, “Amacımız sıfır atık. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini sağlamak” dedi.

Takım ekiplerine çeşitli eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi, belediyenin iç ve dış birimlerinde 14 noktaya setler yerleştirdi. 6 renkten oluşan setlerde; cam, kağıt, metal, plastik, organik atık, evsel atıklar toplanıyor. Belediyenin başkanlık bölümünde ise 8 renkte bulunan setlere ekstradan yemek ve ekmek setleri eklendi.

Projeyle israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması ve atıkların geri dönüştürülmesi sağlanıyor. Proje kapsamında plastik, kağıt-karton, cam, metal, organik atıklar, atık piller, kartuş-toner, elektronik atık, flüoresan, atık bitkisel yağlar, atık madeni yağlar ve buna benzer atıklar kaynağında ayrı toplanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tartım Takip Çizelgesi sonuçlarına göre Eylül ayı itibariyle 263 kg kağıt, 74 kg cam, 39 kg plastik atık geri dönüşüm ile kente kazandırıldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak anaokulları, ilkokullar ve liselerde 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde yaklaşık 84 bin öğrenciye Çevre Bilinci ve Sıfır Atık Eğitimi verilmesi planlanıyor.

Bu Haber 2018-10-12 15:59:24 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE AÇIK TAEKWANDO TURNUVASI İÇİN KOLLARI SIVADI

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Taekwando Federasyonu tarafından 6’ncı kez düzenlenen Türkiye Açık Taekwando Turnuvası için kolları sıvadı. Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada ter döken Sibe

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K