SÖMESTR BİLİM ATÖLYELERİNE VELİLER DE KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin ücretsiz “Yarıyıl Tatili Atölyeleri”ne yoğun bir ilgi vardı. 10 gün süreyle sömestr tatiline özel düzenlenen tüm atölyelerden 358 kişi faydalandı.

“Robot Programlama” atölyesine katılan gençlerin, yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, analitik düşünme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması alışkanlığı kazanma, sorgulamalı öğrenme yöntemleriyle tanışma gibi kazanımlar elde etmeleri hedeflendi.

“Robotcanlar Canlandı” robotik atölyesine katılan öğrenciler günlük hayatta kullanılan veya tanımlanan görevleri yapabilecek robotları tasarlamayı öğrendiler.

“Küçük Mühendisler” Atölyesi’nde basit makinalar eğitim seti kullanılarak, çocuklar günlük hayatta her gün rastlanan tekerlekler, çarklar, kaldıraçlar, makaralar gibi basit makinaların nasıl çalıştığını deneyerek öğrenme ve basit mühendislik problemlerini çözme fırsatını buldular.

“Evrenin Gizemi” Atölyesi’nde çocuklar ve ebeveynleri gezegenevinde canlı-interaktif astronomi gösterisine katıldılar.

Geleneksel “Güneş Sistemi” atölyelerinde çocuklar ve ebeveynleri güneş sisteminin gezegenlerini, birbirlerine ve güneşe oranla büyüklüklerini, yapılarını ve güneşe olan uzaklıklarını öğrendiler.

Sihirli Küpler Atölyesi’nde hayal güçlerini kullanarak ortaklaşa hikâyeler üreten çocuklar yaratıcılıklarının geliştirilmesi, konuyla ilgili farkındalıklarının artması hedeflendi.

Bir başka ebeveynli atölye olan Eğlenceli Bilim Atölyesi’nde mühendisliğin en temel konusu olan birimler, birimlerin tarihçeleri ve metrik sistem, uygulamalı olarak ölçerek, tartarak, bulmaca çözerek işlendi.

Havalı Cd Atölyesi, Eğlenceli Akciğer Modelleme Atölyesi ise eğlenceli diğer atölyelerdi. Ayrıca okul öncesi çocuklara hitap eden atölyelere hem çocuklar hem de velileri katıldı.

Bu Haber 2017-02-13 08:56:39 Tarihinde Eklenmiştir.

• UMUDA REKOR BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısı 2 bin 582’ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla yeniden yaşatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlar ve oyuncak kültür