SÖMESTR BİLİM ATÖLYELERİNE VELİLER DE KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin ücretsiz “Yarıyıl Tatili Atölyeleri”ne yoğun bir ilgi vardı. 10 gün süreyle sömestr tatiline özel düzenlenen tüm atölyelerden 358 kişi faydalandı.

“Robot Programlama” atölyesine katılan gençlerin, yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, analitik düşünme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması alışkanlığı kazanma, sorgulamalı öğrenme yöntemleriyle tanışma gibi kazanımlar elde etmeleri hedeflendi.

“Robotcanlar Canlandı” robotik atölyesine katılan öğrenciler günlük hayatta kullanılan veya tanımlanan görevleri yapabilecek robotları tasarlamayı öğrendiler.

“Küçük Mühendisler” Atölyesi’nde basit makinalar eğitim seti kullanılarak, çocuklar günlük hayatta her gün rastlanan tekerlekler, çarklar, kaldıraçlar, makaralar gibi basit makinaların nasıl çalıştığını deneyerek öğrenme ve basit mühendislik problemlerini çözme fırsatını buldular.

“Evrenin Gizemi” Atölyesi’nde çocuklar ve ebeveynleri gezegenevinde canlı-interaktif astronomi gösterisine katıldılar.

Geleneksel “Güneş Sistemi” atölyelerinde çocuklar ve ebeveynleri güneş sisteminin gezegenlerini, birbirlerine ve güneşe oranla büyüklüklerini, yapılarını ve güneşe olan uzaklıklarını öğrendiler.

Sihirli Küpler Atölyesi’nde hayal güçlerini kullanarak ortaklaşa hikâyeler üreten çocuklar yaratıcılıklarının geliştirilmesi, konuyla ilgili farkındalıklarının artması hedeflendi.

Bir başka ebeveynli atölye olan Eğlenceli Bilim Atölyesi’nde mühendisliğin en temel konusu olan birimler, birimlerin tarihçeleri ve metrik sistem, uygulamalı olarak ölçerek, tartarak, bulmaca çözerek işlendi.

Havalı Cd Atölyesi, Eğlenceli Akciğer Modelleme Atölyesi ise eğlenceli diğer atölyelerdi. Ayrıca okul öncesi çocuklara hitap eden atölyelere hem çocuklar hem de velileri katıldı.

Bu Haber 2017-02-13 08:56:39 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları