SÖMESTR BİLİM ATÖLYELERİNE VELİLER DE KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin ücretsiz “Yarıyıl Tatili Atölyeleri”ne yoğun bir ilgi vardı. 10 gün süreyle sömestr tatiline özel düzenlenen tüm atölyelerden 358 kişi faydalandı.

“Robot Programlama” atölyesine katılan gençlerin, yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, analitik düşünme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması alışkanlığı kazanma, sorgulamalı öğrenme yöntemleriyle tanışma gibi kazanımlar elde etmeleri hedeflendi.

“Robotcanlar Canlandı” robotik atölyesine katılan öğrenciler günlük hayatta kullanılan veya tanımlanan görevleri yapabilecek robotları tasarlamayı öğrendiler.

“Küçük Mühendisler” Atölyesi’nde basit makinalar eğitim seti kullanılarak, çocuklar günlük hayatta her gün rastlanan tekerlekler, çarklar, kaldıraçlar, makaralar gibi basit makinaların nasıl çalıştığını deneyerek öğrenme ve basit mühendislik problemlerini çözme fırsatını buldular.

“Evrenin Gizemi” Atölyesi’nde çocuklar ve ebeveynleri gezegenevinde canlı-interaktif astronomi gösterisine katıldılar.

Geleneksel “Güneş Sistemi” atölyelerinde çocuklar ve ebeveynleri güneş sisteminin gezegenlerini, birbirlerine ve güneşe oranla büyüklüklerini, yapılarını ve güneşe olan uzaklıklarını öğrendiler.

Sihirli Küpler Atölyesi’nde hayal güçlerini kullanarak ortaklaşa hikâyeler üreten çocuklar yaratıcılıklarının geliştirilmesi, konuyla ilgili farkındalıklarının artması hedeflendi.

Bir başka ebeveynli atölye olan Eğlenceli Bilim Atölyesi’nde mühendisliğin en temel konusu olan birimler, birimlerin tarihçeleri ve metrik sistem, uygulamalı olarak ölçerek, tartarak, bulmaca çözerek işlendi.

Havalı Cd Atölyesi, Eğlenceli Akciğer Modelleme Atölyesi ise eğlenceli diğer atölyelerdi. Ayrıca okul öncesi çocuklara hitap eden atölyelere hem çocuklar hem de velileri katıldı.

Bu Haber 2017-02-13 08:56:39 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI