SÖMESTR BİLİM ATÖLYELERİNE VELİLER DE KATILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nin ücretsiz “Yarıyıl Tatili Atölyeleri”ne yoğun bir ilgi vardı. 10 gün süreyle sömestr tatiline özel düzenlenen tüm atölyelerden 358 kişi faydalandı.

“Robot Programlama” atölyesine katılan gençlerin, yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, analitik düşünme yeteneklerini geliştirme, takım çalışması alışkanlığı kazanma, sorgulamalı öğrenme yöntemleriyle tanışma gibi kazanımlar elde etmeleri hedeflendi.

“Robotcanlar Canlandı” robotik atölyesine katılan öğrenciler günlük hayatta kullanılan veya tanımlanan görevleri yapabilecek robotları tasarlamayı öğrendiler.

“Küçük Mühendisler” Atölyesi’nde basit makinalar eğitim seti kullanılarak, çocuklar günlük hayatta her gün rastlanan tekerlekler, çarklar, kaldıraçlar, makaralar gibi basit makinaların nasıl çalıştığını deneyerek öğrenme ve basit mühendislik problemlerini çözme fırsatını buldular.

“Evrenin Gizemi” Atölyesi’nde çocuklar ve ebeveynleri gezegenevinde canlı-interaktif astronomi gösterisine katıldılar.

Geleneksel “Güneş Sistemi” atölyelerinde çocuklar ve ebeveynleri güneş sisteminin gezegenlerini, birbirlerine ve güneşe oranla büyüklüklerini, yapılarını ve güneşe olan uzaklıklarını öğrendiler.

Sihirli Küpler Atölyesi’nde hayal güçlerini kullanarak ortaklaşa hikâyeler üreten çocuklar yaratıcılıklarının geliştirilmesi, konuyla ilgili farkındalıklarının artması hedeflendi.

Bir başka ebeveynli atölye olan Eğlenceli Bilim Atölyesi’nde mühendisliğin en temel konusu olan birimler, birimlerin tarihçeleri ve metrik sistem, uygulamalı olarak ölçerek, tartarak, bulmaca çözerek işlendi.

Havalı Cd Atölyesi, Eğlenceli Akciğer Modelleme Atölyesi ise eğlenceli diğer atölyelerdi. Ayrıca okul öncesi çocuklara hitap eden atölyelere hem çocuklar hem de velileri katıldı.

Bu Haber 2017-02-13 08:56:39 Tarihinde Eklenmiştir.

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM