SURİYELİ SIĞINMACILARA TÜRKÇE EĞİTİM BELGESİ VERİLDİ

SURİYELİ SIĞINMACILARA TÜRKÇE EĞİTİM BELGESİ VERİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi kapsamında Türkçe eğitimi alan Suriyeli sığınmacılara katılım belgesi verildi. Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkçe Eğitim Katılım Belgesi töreninde, 160 saatlik Türkçe kursunu başarıyla geçen 560 Suriyeli sığınmacı sertifikalarını aldı.

KARADAĞ: TÜRKİYE İLE SURİYE KARDEŞLİĞİ ARASINDA ÇİZGİ YOK

Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, “Türkiye ile Suriye arasında her ne kadar sınır çizgisi varsa da kardeşliğimizde, paylaşmamızda, akrabalığımızda çizgi yoktur. 3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi’yle sınırsız, çizgisiz kardeşliğimizi bir adım daha ileri götürdük. Suriyeli kardeşlerimizle 7 yıldır şehrimizi, evimizi ve ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bugün beraber paylaştığımız şehirde, daha fazla yeşil oluşturma adına birlikte yaptığımız çalışmanın eğitim ayağını tamamladık. Aynı zamanda proje kapsamında çevremizi yeşillendirerek 3 milyon fidan dikmenin yanında devam eden kardeşliğimizi, komşuluğumuzu verilen Türkçe eğitimiyle de daha da pekiştirdik. İnşallah bir gün Gaziantep’i birlikte yeşillendirdiğimiz gibi Halep’i de El-Bab’ı da Şam’ı da yeşillendiririz” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Karadağ, Türkçe Eğitim Katılım Belgesi’ni almayı hak eden Suriyeli sığınmacılara belgelerini verdi.

PROJE HAKKINDA

3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi, bir orman gibi kardeşçe yaşama ideali ve bilinciyle hayata geçirildi. Proje, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin 6 milyon 160 bin avroluk finansman ve Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ)’in katkısıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında sadece fidan dikmeyen Suriyeli sığınmacılar, Türkiye’de kaldığı sürece ihtiyaçlarını giderecek düzeyde Türkçe eğitimi de aldı. Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinin 160 saatlik eğitiminin sonrası Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı programla Suriyeli sığınmacılara belgeleri verildi.

Bu Haber 2018-03-20 13:30:52 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü