SURİYELİ SIĞINMACILARA TÜRKÇE EĞİTİM BELGESİ VERİLDİ

SURİYELİ SIĞINMACILARA TÜRKÇE EĞİTİM BELGESİ VERİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi kapsamında Türkçe eğitimi alan Suriyeli sığınmacılara katılım belgesi verildi. Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkçe Eğitim Katılım Belgesi töreninde, 160 saatlik Türkçe kursunu başarıyla geçen 560 Suriyeli sığınmacı sertifikalarını aldı.

KARADAĞ: TÜRKİYE İLE SURİYE KARDEŞLİĞİ ARASINDA ÇİZGİ YOK

Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, “Türkiye ile Suriye arasında her ne kadar sınır çizgisi varsa da kardeşliğimizde, paylaşmamızda, akrabalığımızda çizgi yoktur. 3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi’yle sınırsız, çizgisiz kardeşliğimizi bir adım daha ileri götürdük. Suriyeli kardeşlerimizle 7 yıldır şehrimizi, evimizi ve ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bugün beraber paylaştığımız şehirde, daha fazla yeşil oluşturma adına birlikte yaptığımız çalışmanın eğitim ayağını tamamladık. Aynı zamanda proje kapsamında çevremizi yeşillendirerek 3 milyon fidan dikmenin yanında devam eden kardeşliğimizi, komşuluğumuzu verilen Türkçe eğitimiyle de daha da pekiştirdik. İnşallah bir gün Gaziantep’i birlikte yeşillendirdiğimiz gibi Halep’i de El-Bab’ı da Şam’ı da yeşillendiririz” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Karadağ, Türkçe Eğitim Katılım Belgesi’ni almayı hak eden Suriyeli sığınmacılara belgelerini verdi.

PROJE HAKKINDA

3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi, bir orman gibi kardeşçe yaşama ideali ve bilinciyle hayata geçirildi. Proje, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin 6 milyon 160 bin avroluk finansman ve Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ)’in katkısıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında sadece fidan dikmeyen Suriyeli sığınmacılar, Türkiye’de kaldığı sürece ihtiyaçlarını giderecek düzeyde Türkçe eğitimi de aldı. Gaziantep Üniversitesi öğretim üyelerinin 160 saatlik eğitiminin sonrası Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı programla Suriyeli sığınmacılara belgeleri verildi.

Bu Haber 2018-03-20 13:30:52 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin