“TARİHİNİ KENDİ KANIYLA YAZAN BİR MİLLETİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜCÜN DURAMAYACAĞINI TÜM DÜNYA 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA ÖĞRENMİŞ OLDU”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, bir yıl önce bugün Türkiye’nin büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek; milletin onlara emaneti olan silahlarını fütursuzca yine millete doğrultabilecek kadar gözü dönmüş alçaklara en güzel cevabı verdiğini söyledi.

15 Temmuz 2016’da ülkemizde ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşandığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“Ne acı ki, bu sefer savaş içimizden biri gibi görünen ama birilerinin talimatlarıyla hareket eden birer kukladan ibaret olan hainlere karşı verilmiştir. Allah'ımıza bin şükür ki; Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen bu terör örgütü mensupları, basiretli ve cesur milletimizin memleket kadar büyük tokadını yediler. Ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize, demokrasimize kast eden alçaklar bir kez daha anlamışlardır ki; bu bayrak inmez bu ezan dinmez...Ne mutlu bize ki; yıllar önce Kurtuluş Savaşı'nda vatan uğruna, istiklal uğruna ölüme gözü kapalı koşan kahramanlarımızın torunları, bugün onların izinden yürümeyi bilmiş, Mehmet Akif Ersoy'un ‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizelerini hatırlayarak gövdesini tanklara siper etmiş ve ülkesini bir kez daha kurtarmıştır.“

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde yuvalanan bir grup FETÖ üyesinin hesaplarının boşa çıktığını ifade eden Şahin, “Ne Türkiye herhangi bir ülkedir ne de bu millet sıradan bir millettir. Tarihini kendi kanıyla yazan bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünya bir kez daha öğrenmiş oldu.” İfadelerini kullandı.

Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan Gazianteplilere de teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması duasıyla, ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını, erkeği, yaşlısı genci, çocuğu engellisi tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun.”

Bu Haber 2017-07-14 07:55:49 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık