“TARİHİNİ KENDİ KANIYLA YAZAN BİR MİLLETİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜCÜN DURAMAYACAĞINI TÜM DÜNYA 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA ÖĞRENMİŞ OLDU”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, bir yıl önce bugün Türkiye’nin büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek; milletin onlara emaneti olan silahlarını fütursuzca yine millete doğrultabilecek kadar gözü dönmüş alçaklara en güzel cevabı verdiğini söyledi.

15 Temmuz 2016’da ülkemizde ikinci bir Kurtuluş Savaşı yaşandığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“Ne acı ki, bu sefer savaş içimizden biri gibi görünen ama birilerinin talimatlarıyla hareket eden birer kukladan ibaret olan hainlere karşı verilmiştir. Allah'ımıza bin şükür ki; Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen bu terör örgütü mensupları, basiretli ve cesur milletimizin memleket kadar büyük tokadını yediler. Ülkemizin geleceğine, cumhuriyetimize, demokrasimize kast eden alçaklar bir kez daha anlamışlardır ki; bu bayrak inmez bu ezan dinmez...Ne mutlu bize ki; yıllar önce Kurtuluş Savaşı'nda vatan uğruna, istiklal uğruna ölüme gözü kapalı koşan kahramanlarımızın torunları, bugün onların izinden yürümeyi bilmiş, Mehmet Akif Ersoy'un ‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizelerini hatırlayarak gövdesini tanklara siper etmiş ve ülkesini bir kez daha kurtarmıştır.“

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde yuvalanan bir grup FETÖ üyesinin hesaplarının boşa çıktığını ifade eden Şahin, “Ne Türkiye herhangi bir ülkedir ne de bu millet sıradan bir millettir. Tarihini kendi kanıyla yazan bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünya bir kez daha öğrenmiş oldu.” İfadelerini kullandı.

Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan Gazianteplilere de teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:

15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması duasıyla, ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını, erkeği, yaşlısı genci, çocuğu engellisi tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun.”

Bu Haber 2017-07-14 07:55:49 Tarihinde Eklenmiştir.

• BU MERKEZ İLE YENİ HAYATA ADIM ATIYORLAR

Yaptığı birçok sosyal çalışmayla adından sıkça söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, uyuşturucunun pençesine düşen yüzlerce gencin umudu oldu. Gaziantep’te kurulan Oya Bahadır Yüksel Ergen Bağımlılı

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR “6. KÜRESEL BOTANİK BAHÇELERİ” PLATFORMUNA KATILDI

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen uluslararası platforma, 70 ülkeden 500 kişi katıldı. Dünyadaki sayılı botanik bahçelerinin sözlü ve poster sunumları yaptığı platformda, özel davetli konuşmacılar da yer aldı. Gaziantep Büy