TEMATİK VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR ÖDÜLLÜ PARKIN AÇILIŞI YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan “Büyükşehir İstasyon Parkı”nın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

İstasyon Parkı’ndaki açılışa, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta, “Kara tren gecikir belki hiç gelmez, dağlarda salınırda derdimi bilmez, dumanın savurur halimi görmez, kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez” şarkı sözleriyle konuşmasına başlayan Şahin, kara trenin şarkılara, şiirlere ve filmlere hikaye olduğunu söyledi.

Kara trenin döneminin bittiğini AK Parti ile beraber hızlı trenlerin inşaatının başladığını anlatan Şahin,“Burası bizim Farabi’nin söylemiş olduğu erdemli şehirler içerisinde, nasıl erdemli şehir olacağımızın en büyük göstergesi. Çünkü sosyal, kültürel, kimlikli şehir olma noktasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli bir yol geldik. Bu şehir gazi şehir şu anda ensar şehir, aynı zamanda vicdanlı insanların iyi insanların şehri.”dedi.

Şehirlerin meydanlarıyla ünlü olduğuna dikkati çeken Şahin, şehirleri insan vücuduna benzeterek, “İnsan vücudunun kalbi rahat çalışmazsa, ciğeri nefes almazsa, kan akışı düzgün olmazsa vücut nasıl sağlıklı olacak. Aynen şehirde öyle, beynimiz, aklımız, vicdanımız bütün vücudumuz Yüce Mevlam büyük bir ahenk içinde yaratmış ve bize emanet etmiş. Doğada öyle. Burada yaptımız çalışmayla bu bölge nefes aldı, buranın akciğeri oldu. Bir dokunuşla yeni bir meydan alanı açtık.” diye konuştu.

Gaziray Projesi’nin de onaylandığını temelinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacağının müjdesini veren Şahin, İstasyon Parkı alanındaki aydınlatma ve mobilyalar olmak üzere kullanılan birçok malzemeyle geçmişi yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Şahin, vatandaşların görüşlerininde alınarak anketler yapıldığını ve çalışmaların bu doğrultuda yapılacağını bildirdi.

Parkın özelliklerinden bahseden Şahin, “Büyükşehir İstasyon Parkı”nın Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisinin “Tematik Ve Yenilikçi Uygulamalar Ödülü” kategorisinde ödül aldığını hatırlattı.

“MAZLUMLARIN BİRLEŞTİĞİ, BULUŞTUĞU ENDER BİR COĞRAFYA”

Bakan Özhaseki de belediye başkanlığı dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak, hizmet belediyeciliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir ülke olduğunu anlatan Özhaseki, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Son dönemde mazlumların birleştiği, buluştuğu ender bir coğrafya. İklilimiz, toprağımız müthiş. Çok iyi bir dayanışmamıız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor."

Açılış konuşmalarının ardından kurdele keserek parkın açılışını yapan Bakan Özhaseki, Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, parkın içerisini gezdi.

Bu Haber 2017-03-17 17:17:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları