TEMATİK VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR ÖDÜLLÜ PARKIN AÇILIŞI YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan “Büyükşehir İstasyon Parkı”nın açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

İstasyon Parkı’ndaki açılışa, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta, “Kara tren gecikir belki hiç gelmez, dağlarda salınırda derdimi bilmez, dumanın savurur halimi görmez, kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez” şarkı sözleriyle konuşmasına başlayan Şahin, kara trenin şarkılara, şiirlere ve filmlere hikaye olduğunu söyledi.

Kara trenin döneminin bittiğini AK Parti ile beraber hızlı trenlerin inşaatının başladığını anlatan Şahin,“Burası bizim Farabi’nin söylemiş olduğu erdemli şehirler içerisinde, nasıl erdemli şehir olacağımızın en büyük göstergesi. Çünkü sosyal, kültürel, kimlikli şehir olma noktasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli bir yol geldik. Bu şehir gazi şehir şu anda ensar şehir, aynı zamanda vicdanlı insanların iyi insanların şehri.”dedi.

Şehirlerin meydanlarıyla ünlü olduğuna dikkati çeken Şahin, şehirleri insan vücuduna benzeterek, “İnsan vücudunun kalbi rahat çalışmazsa, ciğeri nefes almazsa, kan akışı düzgün olmazsa vücut nasıl sağlıklı olacak. Aynen şehirde öyle, beynimiz, aklımız, vicdanımız bütün vücudumuz Yüce Mevlam büyük bir ahenk içinde yaratmış ve bize emanet etmiş. Doğada öyle. Burada yaptımız çalışmayla bu bölge nefes aldı, buranın akciğeri oldu. Bir dokunuşla yeni bir meydan alanı açtık.” diye konuştu.

Gaziray Projesi’nin de onaylandığını temelinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacağının müjdesini veren Şahin, İstasyon Parkı alanındaki aydınlatma ve mobilyalar olmak üzere kullanılan birçok malzemeyle geçmişi yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Şahin, vatandaşların görüşlerininde alınarak anketler yapıldığını ve çalışmaların bu doğrultuda yapılacağını bildirdi.

Parkın özelliklerinden bahseden Şahin, “Büyükşehir İstasyon Parkı”nın Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisinin “Tematik Ve Yenilikçi Uygulamalar Ödülü” kategorisinde ödül aldığını hatırlattı.

“MAZLUMLARIN BİRLEŞTİĞİ, BULUŞTUĞU ENDER BİR COĞRAFYA”

Bakan Özhaseki de belediye başkanlığı dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak, hizmet belediyeciliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir ülke olduğunu anlatan Özhaseki, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Son dönemde mazlumların birleştiği, buluştuğu ender bir coğrafya. İklilimiz, toprağımız müthiş. Çok iyi bir dayanışmamıız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor."

Açılış konuşmalarının ardından kurdele keserek parkın açılışını yapan Bakan Özhaseki, Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, parkın içerisini gezdi.

Bu Haber 2017-03-17 17:17:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM