TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETE, BAĞIMSIZLIĞA VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, “Türk Milleti’ne esareti ve himayeyi asla yakıştırmayan ve bağımsızlık meşalesinin ilk fitilini 19 Mayıs’ta Samsun’dan ateşleyen Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 79’uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Halkla el ele vererek, dört bir yandan saldıran düşmanlara karşı destansı bir direniş sergileyen ve ardından yepyeni bir devlet inşa eden Gazi Mustafa Kemal, hedeflerini daima büyük tuttuğunu belirten Şahin, “Milletine olan güveni ile Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandıran büyük komutan, bayrağı devralacaklara hedef olarak muasır medeniyet seviyesini gösterdi” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrünün büyük bir bölümü savaş meydanlarında geçmesine rağmen her zaman barıştan yana olduğuna dikkat çeken Şahin, “Zekâsı, dürüstlüğü, ileri görüşlülüğü ile düşmanlarının bile hayranlığını kazanmayı bildi. Bugün dünyanın önemli isimleri arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güncelliğini hala koruması tesadüf değildir. Bu onun gözü pekliği, cesareti, barışçıllığı ve halkı tarafından çok sevilmesi ile elde edilmiş haklı bir başarıdır. Türk Milleti Cumhuriyete, bağımsızlığa ve demokrasiye sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyecektir. Büyük bedeller ödenerek geri alınan bu güzel ülkenin, cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olduğumuz yakın tarihimizde 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, her türlü yokluğa direnerek bin bir fedakârlıkla bu toprakları bizlere vatan kılan atalarımıza layık olmak için tüm gücümüzle çalışacağız” diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına sahip çıkarak yüksek hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz. O’nun en büyük eseri olan Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hedefimizi gerçekleştirmek en büyük arzumuzdur. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluş Mücadelesindeki direnişi vesilesiyle bizzat Mustafa Kemal’in girişimi ile ‘Gazi’lik unvanı ile gururlandırılan Antep, emanetinin kıymeti ve sorumluluğunun farkındadır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Bu Haber 2017-11-09 14:52:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık