TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETE, BAĞIMSIZLIĞA VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, “Türk Milleti’ne esareti ve himayeyi asla yakıştırmayan ve bağımsızlık meşalesinin ilk fitilini 19 Mayıs’ta Samsun’dan ateşleyen Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 79’uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Halkla el ele vererek, dört bir yandan saldıran düşmanlara karşı destansı bir direniş sergileyen ve ardından yepyeni bir devlet inşa eden Gazi Mustafa Kemal, hedeflerini daima büyük tuttuğunu belirten Şahin, “Milletine olan güveni ile Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandıran büyük komutan, bayrağı devralacaklara hedef olarak muasır medeniyet seviyesini gösterdi” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrünün büyük bir bölümü savaş meydanlarında geçmesine rağmen her zaman barıştan yana olduğuna dikkat çeken Şahin, “Zekâsı, dürüstlüğü, ileri görüşlülüğü ile düşmanlarının bile hayranlığını kazanmayı bildi. Bugün dünyanın önemli isimleri arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güncelliğini hala koruması tesadüf değildir. Bu onun gözü pekliği, cesareti, barışçıllığı ve halkı tarafından çok sevilmesi ile elde edilmiş haklı bir başarıdır. Türk Milleti Cumhuriyete, bağımsızlığa ve demokrasiye sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyecektir. Büyük bedeller ödenerek geri alınan bu güzel ülkenin, cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olduğumuz yakın tarihimizde 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, her türlü yokluğa direnerek bin bir fedakârlıkla bu toprakları bizlere vatan kılan atalarımıza layık olmak için tüm gücümüzle çalışacağız” diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gaziantep nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına sahip çıkarak yüksek hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz. O’nun en büyük eseri olan Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi olma hedefimizi gerçekleştirmek en büyük arzumuzdur. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluş Mücadelesindeki direnişi vesilesiyle bizzat Mustafa Kemal’in girişimi ile ‘Gazi’lik unvanı ile gururlandırılan Antep, emanetinin kıymeti ve sorumluluğunun farkındadır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Bu Haber 2017-11-09 14:52:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİLER, MEZARLIK KAVŞAĞI'NDAN MEMNUN

Ulaşımda aldığı önemli kararlarla değişim ve dönüşümün mimarı olan Büyükşehir Belediyesi, Gazianteplileri trafiğin karmaşasından kurtarmak amacıyla yürüttüğü kavşak çalışmalarıyla takdir topladı. Özellikle

• BÜYÜKŞEHİR, GÖLGELİK KAVŞAĞI'NI REVİZE ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiğini rahatlatan önleyici tedbirlerle kente nefes aldırmaya devam ediyor. Trafiğin sıkışık olduğu bölgelere yönelik çalışmalar yürüten Büyükşehir, tüm d