TÜRKİYE’NİN İLK DEMOKRASİ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi" açıldı.

Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililerin yanı sıra 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarının katılımıyla İstasyon Parkı'nda açılan müze, 15 Temmuz'un tanıkları ve kullandıkları cihazlar aracılığıyla tarihe tanıklık etme imkanı sunuyor.

Ziyaretçiler, müzede gezi süresince hain darbe girişiminin olduğu gece meydana gelen olayları kronolojik sıraya göre telefon, tablet, televizyon ve güvenlik kamerası monitöründen izleyebilecek.

Müzede, ziyaretçilere "tanıklık" hissini yaşatma gayesiyle TRT'deki korsan bildiri yayını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, FaceTime konuşmasının yer aldığı video yerleştirmesi, halkın selalar eşliğinde sokağa çıktığı anları yansıtan ışık ve ses uygulamalarını sunacak şekilde tasarlandı.

Müzenin dış cephesine 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin yazıldığı bir anıt duvar yerleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılıştaki konuşmasında, bu özel günün unutulmaması için yaşanmışlığı teknolojinin nimetlerinden yararlanarak yeniden yaşatma imkanı bulduklarını belirtti.

Müzenin alanında Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yerlikaya da 15 Temmuz'da Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanın tek yürek olarak yeni bir kurtuluş destanı yazdığını söyledi.

Geleceğine el koymak isteyenlere karşı istiklalini ve istikbalini korumak isteyen halka Gaziantep'in de çok güçlü bir sesle yanıt verdiğini anlatan Yerlikaya, 300 bin kadar insanın Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek hainlere karşı tek yürek olduğunu kaydetti.

Açılışın ardından sanatçı Uğur Işılak konser verdi.

Bu Haber 2017-07-13 09:15:21 Tarihinde Eklenmiştir.

• -GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ REKOR KIRDI

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, fl

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE ÖZEL BİR GÜN

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bul