TÜRKİYE’NİN İLK DEMOKRASİ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi" açıldı.

Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililerin yanı sıra 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarının katılımıyla İstasyon Parkı'nda açılan müze, 15 Temmuz'un tanıkları ve kullandıkları cihazlar aracılığıyla tarihe tanıklık etme imkanı sunuyor.

Ziyaretçiler, müzede gezi süresince hain darbe girişiminin olduğu gece meydana gelen olayları kronolojik sıraya göre telefon, tablet, televizyon ve güvenlik kamerası monitöründen izleyebilecek.

Müzede, ziyaretçilere "tanıklık" hissini yaşatma gayesiyle TRT'deki korsan bildiri yayını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, FaceTime konuşmasının yer aldığı video yerleştirmesi, halkın selalar eşliğinde sokağa çıktığı anları yansıtan ışık ve ses uygulamalarını sunacak şekilde tasarlandı.

Müzenin dış cephesine 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin yazıldığı bir anıt duvar yerleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılıştaki konuşmasında, bu özel günün unutulmaması için yaşanmışlığı teknolojinin nimetlerinden yararlanarak yeniden yaşatma imkanı bulduklarını belirtti.

Müzenin alanında Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yerlikaya da 15 Temmuz'da Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanın tek yürek olarak yeni bir kurtuluş destanı yazdığını söyledi.

Geleceğine el koymak isteyenlere karşı istiklalini ve istikbalini korumak isteyen halka Gaziantep'in de çok güçlü bir sesle yanıt verdiğini anlatan Yerlikaya, 300 bin kadar insanın Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek hainlere karşı tek yürek olduğunu kaydetti.

Açılışın ardından sanatçı Uğur Işılak konser verdi.

Bu Haber 2017-07-13 09:15:21 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık