YÖRESEL MALZEMELERDEN MOZAİK YAPTI

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Jale Tekinalp Yücel Kültür Sanat Merkezi Koordinatörü ve Mozaik Sanatçısı Gülçin Sökücü, ekibiyle 70 çeşit malzeme kullanarak, Yunan mitolojisinde evrensel ırmağın tanrısı kabul edilen Okeanos ve eşi Tethys'in mozaiğini hazırladı.

Mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, kentte önemli bir değere sahip gastronomi ile mozaiği birlikte sanata dönüştüren bir çalışma yapmaya karar verdi.

Bu kapsamda Sökücü öncülüğündeki 8 kişilik ekip, hububat, baharat ve kurutmalıkların yer aldığı 70 çeşit malzeme kullanarak, ikişer metre yükseklik ve genişlikteki Okeanos ve eşi Tethys mozaiği yaptı. 10 günde tamamlanan, orijinali Zeugma Mozaik Müzesi'nde bulunan eser, Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde izlenime sunuldu.

Sökücü, yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır mozaik sanatıyla ilgilendiğini söyledi.

Bugüne kadar doğal taş, cam ve birçok malzemeden mozaikler yaptığını ifade eden Sökücü, mozaiklerin kenti Gaziantep'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Son çalışmasında gastronomi ile mozaiği yan yana getirdiğini belirten Sökücü, "Gaziantep, gastronomi kenti olmasıyla dikkati çekiyor. Bizler de bu konulara yöneldik ve yıllar içinde birbirinden farklı eserler yapmaya başladık." dedi.

FASULYE, MERCİMEK, NOHUT, KARABİBER GİBİ BİRÇOK BAKLİYAT KULLANILDI

Çalışmalarının yoğun ilgi gördüğünü anlatan Sökücü, "Yiyeceklerin binbir çeşit rengi var. Doğa bize çok cömert davranmış. Bunları bir araya getirirince mozaiği oluşturuyorsunuz. Okeanos ve eşi Tethys'in mozaiği hem rengi hem de görselliğiyle gerçekten çok etkileyici bir çalışma oldu. Bu çalışmayla hem hububatlarımızı tanıtmak hem de birbirinden güzel mozaiklerimizi göstermek istedim. Bu çalışmalara 'gastromozaiği' dedim." ifadelerini kullandı.

Eserinde kullandığı malzemeler arasında fasulye, mercimek, nohut, karabiber, tarhana, Antep fıstığı ve tarçının da bulunduğunu dile getiren Sökücü, şunları kaydetti:

"İnsanlar bu çalışmayı ilk gördüklerinde resim sanıyorlar. Yanına yaklaştıklarında mercimek ve nohutu görünce çok şaşırıyorlar. Gaziantep'te ne kadar çok renkli yiyeceklerin olduğunu görüyoruz. Bu güzellikler tarihi miras Zeugma ile birleşince, ne kadar çok zenginliğin olduğunu görüyoruz. Bu çalışmayla Gaziantep'i yurt dışında tanıtmak istiyoruz."

Bu Haber 2017-09-09 10:41:54 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul fo

• BAŞKAN ŞAHİN, GKV ÖZEL OKULLARI’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İlklerin altına imza atmayı başaran güçlü vizyonu, kararlılığı ve tuttuğunu koparma azmiyle öncü olan başkan, hiç durmadı, sürekli arayış içerisine girdi. 2002 yılında milletvekili olarak meclise giren Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Kuruc