ZABITA PERSONELİNE "ÖFKE KONTROLÜ" EĞİTİMİ

ZABITA PERSONELİNE "ÖFKE KONTROLÜ" EĞİTİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği programda; Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren personele “Öfke Kontrolü” eğitimi verildi.

Eğitimci Serda Aslan tarafından verilen eğitimde; öke kontrolü eğitiminin amacı, katılımcıların öfkelenmelerine yol açan süreçleri fark etmelerini sağlayarak kendi davranışlarını ve bilişsel süreçlerini izleme ihtiyacı konusunda farkındalık uyandırmak, öfke kontrolü ile ilgili teknikleri öğrenmek, öfke duygusunun ifadesinde ve kontrolünde davranış değişimini hedefleyen öfke kontrol programı ile bu değişim sürecinde, hem kişilerin kendi kişisel özelliklerini, hem çevresel özellikleri fark edip, kendilerini kontrol konusunda teknik donanım kazanmalarını sağlamak gibi konular anlatıldı.

Eğitimde ayrıca; duygular, duyguların hayatımızdaki önemi, duyguların karar alma sürecine etkisi, birincil ve ikincil duygular, öfke üç aşamalı bir süreçtir, insanlar neden sinirlenir?, öfkeyi tetikleyen yaygın durumlar, öfke sorunları nasıl gelişir?, öfkenin farkına varmak, öfkeyle başetme yöntemleri gibi konular da detaylı şekilde katılımcılar anlatıldı.

3 gün devam eden eğitime ortalama 150 zabıta personeli katıldı.

Bu Haber 2018-12-04 10:37:23 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ